slogan

9x De meest opmerkelijke Expeditie Robinson deelnemers ooit

Extreem zware proeven, snode plannetjes en hysterische eilandraden: Expeditie Robinson heeft het allemaal. Maar ondanks dat er ook dit keer weer een indrukwekkend lijstje Bekende Nederlanders meedoet, is vooral Soundos het gespreksonderwerp bij de koffie de volgende ochtend. Toch is ze zeker niet het eerste expeditielid dat veel indruk maakt, want ook sommige van haar voorgangers waren opmerkelijk te noemen.

1. Ryanne van Dorst 

"Ik dacht een beetje vingeren in de bosjes, maar je hoeft niet mee hoor", was één van de zinnen waarmee ze zichzelf gelijk geliefd maakte. De zangeres deed in 2015 mee aan het survivalprogramma, waarbij ze de harten van de kijkers stal door haar heerlijke openhartigheid. Ryanne deinsde dan ook nergens voor terug en voelde zich al snel thuis in de wereld van snode plannen en complotten smeden. 

2. Jay Jay en Bertie

De twee zaten in eerste instantie niet met elkaar op één kamp, maar werden uiteindelijk wel de allerbeste vrienden. Nadat de rugbyspeler door zijn mede-kampgenoten uit het veld werd geslagen, belandde hij samen met Bertie op het afvallerseiland. En daar gebeurde wat niemand ooit had zien aankomen. De rugbyspeler en de boerin bleken een match made in heaven te zijn en voilà, een vriendschap voor het leven was geboren.

3. Lil' Kleine

Het was de verrassing van dit seizoen, al hebben we veel te weinig van hem gezien. De rapper hield het na een paar dagen al voor gezien en vroeg zijn kampgenoten om hem als eerste weg te stemmen. Zijn gebeden werden verhoord en dus kreeg hij binnen no time een enkeltje terug naar huis. En dat terwijl we de rapper zo graag nog wat langer in de race hadden gezien.

4. Dave Roelvink

De dj slash model slash realityster had niet zo'n lekkere tijd achter de rug en het programma was voor hem dan ook het ideale moment om zijn gedachten even te verzetten. En hoewel hij aan het begin nog door vrijwel heel Nederland werd uitgekotst, veranderde dat na een paar afleveringen al snel naar alleen maar positieve reacties. Dave was in één klap geliefd en sindsdien is alle narigheid door (bijna) iedereen vergeten en vergeven.

6. Paul Turner

De hysterische krullenbol mag dan wel niet de beste zanger zijn die ons land kent, toch wist hij het aardig ver te schoppen in The Voice of Holland. Toen aan dat avontuur een einde kwam besloot hij mee te doen met Expeditie Robinson, waarbij hij al snel de harten van de mensen thuis won. Zo zagen we de uitbundige Paul opeens zonder allerlei hysterische attributen en liet hij zien ook een hele andere kant te hebben. 

7. Géza Weisz en Sef

De koningen van de complotten en snode plannen, die hen uiteindelijk zelf de kop kostte. De mannen waren al in Nederland de beste vrienden, waardoor ze op het eiland gelijk naar elkaar toe trokken. En hoewel dat eerst enorm in hun voordeel werkte en ze iedereen er één voor één uit stuurden, waren zij uiteindelijk diegenen die het veld moesten ruimen en de finale aan hun neus voorbij zagen gaan. Tsja... what goes around comes around!

Lees ook: Zo gaat het er echt aan toe bij Expeditie Robinson

Beeld: Expeditie Robinson