slogan

Lichaam Anne Faber (25) gevonden

Het lichaam van Anne Faber (25), die al bijna twee weken wordt vermist, is vandaag gevonden. Dat is zojuist in een perconferentie bekendgemaakt. 

"Er is nu een einde gekomen aan dertien dagen van knagende onzekerheid", wordt er gezegd. "Hoewel een bepaalde onzekerheid nu weg is genomen, zal het onderzoek verder gaan om er achter te komen wat er exact is gebeurd." Er zal onder anderen nog sporenonderzoek gedaan worden op de vindplaats. De familie van Anne is uiteraard direct geïnformeerd. Ook de burgemeester heeft laten weten intens mee te leven met familie en vrienden.

Vermist

Anne vertrok op vrijdagmiddag 29 september in onweer en regen uit Utrecht om een lange fietstocht te maken. Om 18:15 stuurde ze een berichtje naar haar vriend met de melding dat ze in Hollandsche Rading was. Tegen 19:00 uur maakte ze een selfie in de regen en stuurde die naar haar vriend.

Daarna ontbrak elk spoor. Anne leek van de aardbodem verdwenen. Haar vriend sloeg op Facebook alarm, kort daarna kwam ook de politie in actie.

Zoektocht

Bijna twee weken is er met man en macht gezocht naar de verdwenen vrouw. Zoektochten, warmtescans, politiehonden, helikopters, marechaussees en telefoongegevens; alles werd uit de kast gehaald. Nadat haar jas werd gevonden, doken ook haar fiets en tas op. Maar van Anne was nog steeds geen spoor te bekennen. 

Verdachte

Begin deze week werd er door de politie dan eindelijk een verdachte aangehouden in de verdwijningszaak. Het gaat om de 27-jarige Michael P. die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder verbleef; niet ver van de plek waar het laatste telefoonsignaal van Anne werd opgevangen.

Er komen steeds meer details naar buiten over het duistere verleden van Michael P. Hij werd eerder veroordeeld voor de brute verkrachting van twee 16 en 17 jarige meisjes. Naderhand verklaarde hij trots te zijn op zijn actie en sprak zelfs van 'een droom die uit was gekomen'. Daarnaast zou hij een relatie hebben met de begeleidster van zijn kliniek en staan er ook een aantal gewelddadige overvallen op zijn naam. Meer daarover lees je hier.

Nieuw zoekgebied

Terwijl de verdachte werd verhoord, werden alle plekken onderzocht waar de man was geweest sinds de vermissing van Anne. De politie zocht vooral naar sporen van Anne in de buurt van Den Dolder en Soest. Op basis van onderzoeksinformatie kwam gisteravond laat een ander gebied in beeld dan waar eerder was gezocht. Of verklaringen van Michael P. hier een rol in hebben gespeeld, is nog onbekend.

Vandaag was de zoekactie gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde, de plek waar P. is opgegroeid. "Het vermoeden is dat het lichaam van Anne Faber daar verborgen is", liet de politie weten.